“If you don’t know where you are going, you’ll end up someplace else.” – Yogi Berra

PRINCE2 Agile is een combinatie van de populaire methode PRINCE2 met een Agile aanpak.

PRINCE2 Agile levert een complete agile projectmanagement oplossing en combineert de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van agile met de governance van PRINCE2. Mede daardoor geniet PRINCE2 Agile grote populariteit in corporate organisaties en bij overheden.

Het PRINCE2 Agile raamwerk ondersteunt de integratie van projectmanagement en aanwezige aanpakken voor agile productontwikkeling binnen uw organisatie.Bijvoorbeeld SCRUM of KAN BAN.

De Agile aanpak focust op het uitvoerende team. Het biedt effectiviteit en wendbaarheid in het maken van de producten door te werken met ‘sprints’. Dat wil zeggen dat je samen met je team in een korte periode, vaak twee tot vier weken, een resultaat oplevert dat in gebruik genomen kan worden. Bij het samenstellen van de sprints staat steeds het maximaliseren van de toegevoegde waarde voorop.

PRINCE2 Agile is geschikt voor alle projecten. Je kunt het dus gebruiken voor het realiseren van een marketing campagne, de verhuizing naar jullie nieuwe kantoor, het opleveren van een nieuwe machine aan je klant, een adviesopdracht, enzovoorts. Bovendien kun je, door de methode toe te snijden op jouw project, ook wel op maat maken genoemd, PRINCE2 Agile gebruiken voor kleinere en grotere projecten.

PRINCE2 Agile heeft 2 niveaus van certificering

PRINCE2 Agile Foundation

De PRINCE2 Agile Foundation training is bestemd voor iedereen die basiskennis en vaardigheden wil ontwikkelen voor het werken in agile projecten. Denk aan project teamleden, productontwikkelaars, projectmanagers, projectondersteuners, adviseurs en controllers.

PRINCE2 Agile Practitioner

Deelnemers aan de PRINCE2 Agile Practitioner training dienen al in het bezit te zijn van het PRINCE2 Agile Foundation certificaat. De training is gericht op mensen die het projectmanagement moeten inrichten, ondersteunen en borgen. Denk aan projectmanagers, projectondersteuners, controllers, adviseurs en teammanagers.